Bine ați venit la Delicatese Codrenești!


Proiectul “COOPERARE PENTRU DEZVOLTAREA PIEŢEI LOCALE PRIN INTEGRAREA LANŢURILOR SCURTE DE APROVIZIONARE CU PODUSE APICOLE DIN MICROREGIUNEA SOMEŞ-CODRU, JUDEŢUL SATU MARE” îşi propune:


- îmbunătăţirea cooperării între apicultori, distribuitori locali, organizaţii neguvernamentale şi instituţii de învăţământ cu scopul înfiinţării unei pieţe locale în judeţul Satu Mare bazată exclusiv pe dezvoltarea lanţurilor scurte de aprovizionare. 


- promovarea produselor obţinute de către membrii parteneriatului şi a conceptului de produs local


- creşterea vizibilităţii şi competitivităţii pieţei locale deservite de lanţul scurt de aprovizionare


Pentru consolidarea puterii economice a apicultorilor, s-a optat pentru constituirea unui parteneriat, ca un instrument eficient de dezvoltare rurală. Parteneriatul poate furniza o susținere durabilă a dezvoltarii membrilor lui si poate atrage noi producatori. De asemenea acest parteneriat poate constitui un model de bune practici privind promovarea produselor locale. Prin organizaţiile care participă la acest proiect, apicultorii din Microregiunea Someş-Codru, judeţul Satu Mare pot identifica noi modalități de a-și vinde produsele în cantități mai mari și de a atrage noi tipuri de cumpărători.
PARTENERI ÎN CADRUL PROIECTULUI


Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Someş-Codru cu sediul în Comuna Valea Vinului, Sat Valea Vinului, nr. 62, judeţul Satu Mare în calitate de lider de parteneriat şi coordonator al proiectului. Scopul asociaţiei îl reprezintă dezvoltarea durabilă a Microregiunii Someş-Codru prin elaborarea unor strategii de dezvoltare pe baza cărora să se poată atrage fonduri nerambursabile în microregiune, promovarea patrimoniului material şi imaterial al microregiunii precum şi susţinerea tuturor iniţiativelor antreprenoriale care contribuie la dezvoltarea comunităţii locale şi la creşterea calităţii vieţii în microregiune.


Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” cu sediul în Str. Henri Coandă, nr.1, Municipiul Satu Mare este o instituție de învățământ cu profil economic care are experienţă în elaborarea unor planuri de marketing pentru promovarea de lanţuri scurte de aprovizionare. Astfel, prin proiect s-a realizat în cadrul colegiului cu profil economic, o campanie educațional - promoțională pentru conștientizarea tineretului asupra necesității unui stil de viață sănătos, a importanței albinei pentru mediu și agricultură și a produselor apicole pentru o alimentație sănătoasă. De asemenea în cadrul liceului economic s-a elaborat conceptul pentru marca „Delicatese Codreneşti”, care s-a creat și înregistrat la nivel european.


Olah M Viorica Întreprindere Individuală cu sediul în sat Medieșu Aurit, Comuna Medieșu Aurit, nr. 762, județul Satu Mare, societate care deține pensiunea agroturistică Brise. Pensiunea este situată la 3 km de Castelul Lonyai și la 6 km de complexul arheologic „Cuptoarele Dacice” şi este foarte bine cotată de clienții care-i trec pragul pentru locația sa excelentă dar și pentru cel mai bun raport calitate/preț. Pensiunea reprezintă un punct de prezentare de tip showroom pentru produsele apicole locale promovate în cadrul proiectului.


Ardelean I Ionel Răducu Întreprindere Familială cu sediul în Municipiul Satu Mare, Strada Dorobanţilor, nr. 44, Jud. Satu Mare, producător apicol care deţine un număr de 47 de familii de albine în comuna Homoroade, judeţul Satu Mare.


Buzilă Ciprian Marius Persoană Fizică Autorizată cu sediul în Sat Valea Vinului, Comuna Valea Vinului, nr. 77, jude. Satu Mare, producător apicol care deţine un număr de 77 de familii de albine.


Tivadar I Rodica Floare Întreprindere Familială cu sediul în Municipiul Satu Mare, Strada Măcinului, nr. 12, Jud. Satu Mare, producător apicol care deţine un număr de 73 de familii de albine în comuna Homoroade, judeţul Satu Mare.


Producătorii, în calitate de membri ai parteneriatului, asigură obţinerea produselor apicole care sunt promovate şi comercializate sub marca Delicatese Codreneşti în cadrul conceptului intitulat Produse Apicole din Microregiunea Someş-Codru, judeţul Satu MarePrezentare produse


Colegiul Economic Gheorghe Dragoș

Ciprian Buzilă

Ionel Ardelean

Pensiunea Brise

Rodica Tivadar