Produse apicole

Miere poliflora 950g

Miere poliflora 950g

25,00 lei
*Alege producatorul:
Cantitate:

Descriere

Mierea polifloră, cunoscută și sub denumirea de miere de flori sălbatice, este obținută din nectarul din flori și polenul mai multor specii de plante care înfloresc aproximativ în aceeași perioadă a anului. Unii iubitori de miere consideră că este o opțiune cu un gust mult mai bun decât sortimentele de miere monoflorale datorită aromelor complexe rezultate din amestecarea mai multor tipuri de polen şi nectar. Mai important, mierea poliflorală este considerată a fi superioară tipurilor monoflorale în primul rând pentru că reunește proprietăți și efecte medicinale variate pentru ceea ce se crede a fi o acțiune terapeutică mai puternică. Gustul poate varia de la an la an, iar aroma și parfumul pot fi mai mult sau mai puțin intense, în funcție de florile predominante.

Mierea poliflorală este obținută aproximativ la fel ca soiurile monoflorale, ceea ce înseamnă că albinele colectează nectar și de polen de la diferite flori ca de exemplu flori de mere, flori de vișine, flori de gutui, flori de pere, dar și păpădie, unele specii de piciorul cocoşului sau alte flori sălbatice prezente în livadă, pășune, grădină sau câmpul în care se află albinele și o prelucrează folosind enzime digestive pentru a produce miere. Apicultorii își mută în general albinele cu intenția de a produce un anumit tip de miere, cu un profil și aspect particular de aromă.

Nu există două mieri poliflore care sunt exact aceleași, deoarece inevitabil vor conține cantități diferite de nectare de flori diferite. Clima și condițiile meteorologice sunt doar doi dintre factorii care decid ce flori vor fi mai prolifice într-un an și, astfel, se bucură de o reprezentare mai mare în cadrul unei mieri poliflore.

Diferite soiuri vor avea un aspect și o aromă proprie. Dar, deoarece doar anumite nectare conferă mierii un pigment foarte ușor, iar mierile poliflorale conțin nectare diferite, acestea sunt adesea de culoare chihlimbar mediu sau au reflexe mai închise, maro-roșiatice. 

Mierea polifloră are de asemenea un timp scurt până la cristalizare ceea ce nu reprezintă alterarea acesteia şi nici faptul că este contrafacută prin adaosuri de zahăr. Din contra, mierea zaharisită este un indice de calitate foarte important, ea păstrându-şi în continuare efectele miraculoase pe care le oferă şi sub forma lichidă, în primele luni după extragerea din fagure.


Beneficiile pentru sănătate ale mierii poliflore:


Mierea, în general, are proprietăți similare, dar fiecare nectar din compoziția sa aduce elemente cu o acțiune terapeutică unică, caracteristică plantei de origine, făcând ca mierea poliflorală să fie o opțiune delicioasă și, uneori, mai sănătoasă decât soiurile monoflorale.

Mierea polifloră este considerată de majoritatea specialistilor ca fiiind o miere completă, utilizată în tratarea a numeroase boli şi afecţiuni. În compoziţia sa intră vitamine din complexul B şi C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este uşor de asimilat datorită conţinutului său de glucoză şi fructoză. Mierea polifloră are o valoare energetică de 3000 de kcal la 1 kilogram. Chiar dacă este cristalizată proprietăţile ei vindecătoare nu se pierd. Specialiştii recomandă ca mierea să fie consumată cu moderaţie, două-trei linguriţe amestecate cu lapte sau fructe, de două-trei ori pe zi.

Acest tip de miere este recomandat pentru tratarea anorexiei, datorită conţinutului său bogat în fier.

Bogată în diferite tipuri de polen, mierea polifloră prezintă activitate imuno-modulatoare, mai exact stimulează sistemul imunitar să răspundă mai bine la infecții și boli. Polenul face acest lucru prin creșterea conținutului de vitamina C în organele sistemului imunitar care produc celulele albe din sânge, prin reducerea inflamației și exercitarea de proprietăți antioxidante și antibiotice.