Produse apicole

Miere de tei 950g

Miere de tei 950g

35,00 lei
*Alege producatorul:
Cantitate:

Descriere

Miere de tei este una dintre cele mai valoroase și mai bune soiuri de miere, aceasta fiind una dintre primele tipuri de miere pe care oamenii au recoltat-o și s-au bucurat de proprietăţile benefice ale ei. Albinele o colectează din nectarul florilor galbene verzuie ale reginei plantelor de miere, așa cum oamenii numesc pe bună dreptate teiul. Teiul înflorește la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, producând mai mult nectar pe vreme caldă și umedă.

Mierea de tei este cunoscută pentru gustul său extraordinar, cantitatea de vitamina B mult mai mare faţă de celelalte sortimente de miere şi cantitatăţile însemnate de calciu minerale şi magneziu.

Mierea provenită din florile de tei are un gust dulce, uneori cu o notă de amărăciune iar culoarea ei, pe perioada când aceasta este lichidă este galben deschis şi poate să varieze până la un portocaliu închis. Mirosul său este dulce-lemnos şi este distinctiv, astfel încât este uşor de recunoscut de către publicul larg.

Mierea de tei se cristalizează la aproximativ 3 luni de la recoltare iar fenomenul poate deveni mai accentuat mai ales dacă mierea este depozitată într-un mediu rece. După cristalizare mierea de tei îşi pierde transparenţa şi devine mult mai dulce decât în stare lichidă.


Compoziția chimică și proprietățile benefice ale mierii de tei


Mierea în general şi în special cea de tei are o compoziție chimică complexă care  generează proprietăți de vindecare de neegalat conținând aproximativ 400 de substanțe și compuși care sunt esențiali pentru om pentru întreaga activitate a organismului.

Mierea de tei conține doar 20% apă, restul de 80% fiind materie uscată, majoritatea covârșitoare a acesteia fiind fructoză și glucoză, care sunt ușor absorbite de organism în forma lor inițială, fără a necesita consum de energie. Mierea de tei este bogată în maltoză aproximativ 6-8% din aceasta, ce se formează în timpul maturarii produsului, prezența acesteia având efecte benefice asupra digestiei. 

O altă caracteristică distinctivă a mierii de tei este aceea că aceasta conține vitamine într-o combinație foarte bună cu alte substanțe importante, ceea ce duce la un efect vindecător al mierii. În special, include nu mai puțin de 40 de micro-și macronutrienți diferiți, precum potasiu, calciu, sulf, cupru, iod, aluminiu, nichel, fosfor, clor, magneziu, mangan, zinc, cobalt etc.

Mierea de tei este foarte bine absorbită de organism deoarece foarte multe minerale din ea au aceeași concentrație cu cea care se regăseşte în sânge. Utilizarea regulată a mierii de tei ajută la menținerea unei presiuni osmotice adecvate la nivel celular, normalizează metabolismul şi are efecte benefice asupra digestiei și activității hormonale.

De asemenea, mierea de tei conține acizi organici și anorganici: gluconic, citric, lactic, malic, acid tartric, acid linolenic, acid oxalic, acid succinic, acid clorhidric și fosforic.

Oamenii au numit mierea „aur lichid” pentru că este un leac pentru multe boli în special mierea de tei deoarece proprietățile sale anti-bacteriene sunt cele mai ridicate în comparație cu alte tipuri de produse apicole.

Consumul mierii de tei va avea efecte benefice asupra sistemului imunitar, va stimula digestia şi reduce considerabil episoadele nocturne pline de insomnii, echilibrând organismul şi sistemul nervos.