Produse apicole

Miere de salcâm 950g

Miere de salcâm 950g

40,00 lei
*Alege producatorul:
Cantitate:

Descriere

Mierea de sacâm este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate sortimente de miere, aroma unică şi proprietăţile medicale ale acesteia fâcând din acest produs apicol un deliciu pentru majoritatea consumatorilor.

Există două motive pentru care mierea de salcâm este iubită de consumatori.

Primul este gustul şi aspectul acestui sortiment de miere. Spre deosebire de multe alte tipuri de miere, care pot fi destul de covârşitoar, mierea de salcâm are o aromă fină şi delicată, cu nuanţe de vanilie, aromă florală unică iar datorită acestor proprietăţi este preferată de mulţi consumatori pentru îndulcirea alimentelor sau a băuturilor. Culoarea poate să difere de la una galbenă deschisă până la un galben mai închis în funcţie de tipul de salcâm din care este produs polenul şi în funcţie de vechimea fagurilor din care mierea este extrasă, însă proprietăţile ei rămân aceleaşi.

Al doilea motiv pentru care mierea de salcâm este atât de populară este acela că se cristalizează mai lent decât alte tipuri de miere, datorită conținutului ridicat de fructoză. Procentele de zaharuri simple din miere determină cât de repede apa cade din suspensie și formează cristale, iar apa rămâne în soluție mult timp, când mierea are un conținut ridicat de fructoză și are un conținut scăzut de zaharoză.


Cele mai bune utilizări pentru miere de salcâm


Gustul ușor al acestei mieri o face perfectă pentru a fi adăugată în iaurt, cereale sau înghețată, deoarece nu schimbă aromele alimentelor cu care este consumată. Mierea de salcâm are, de asemenea, un conținut scăzut de acid, astfel încât se asortează bine cu multe brânzeturi, smochine, caise sau alte fructe și nuci.


Beneficiile pentru sănătate ale mierii de salcâm


La fel ca majoritatea soiurilor, mierea de salcâm crudă oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate datorită concentrației sale mari de antioxidanți naturali care combate daunele provocate de radicalii liberi. Mai exact, salcâmul este bogat în flavonoide despre care se crede că scad riscul bolilor de inimă, accidentelor vasculare cerebrale și unele tipuri de cancer (inclusiv cancer pulmonar). S-a demonstrat că consumul regulat de miere de salcâm scade tensiunea arterială și crește nivelul hemoglobinei.

Mierea de salcâm are proprietăți antibacteriene naturale. Conține substanțe care produc și eliberează peroxid de hidrogen în organism, un acid folosit pentru a ucide bacteriile. Este, de asemenea, un antiseptic puternic, util atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern pentru a vindeca leziunile corpului, a inversa problemele pielii, cum ar fi acneea și eczema, și chiar pentru a trata problemele ochilor precum conjunctivita și abraziunile corneene. 

Există minerale și vitamine importante în mierea de salcâm, inclusiv magneziu și vitamina C. Și ca majoritatea soiurilor de miere, este un antiinflamator, ceea ce o face un bun tratament pentru durerile de gât, tuse și probleme ale sistemului respirator.