Produse apicole

Miere de salcâm cu polen și propolis 400g

Miere de salcâm cu polen și propolis 400g

30,00 lei
*Alege producatorul:
Cantitate:

Descriere

Pe lângă principalii componenţi ai mierii precum substantele zaharoase şi nezaharoase, vitamine (B1, B2, B6, PP, B12, H, C), săruri şi minerale, acest mix de miere aduce un plus de sănătate prin proprietăţile nutritive date de polen şi propolis : polenul este bogat în special în antioxidanţi, provitamina A, vitamina C şi vitamina E, iar propolisul conţine aminoacizi liberi, flavonoide, calciu, magneziu , fier şi substanţe cu rol antibiotic.

Îmbinând proprietăţile miraculoase ale produselor apicole, suplimentul rezultat din mixul polenului, mierii şi propolisului dă rezultate deosebire atât în rezolvarea unui spectru larg de afecţiuni cât şi de îmbunătăţire şi stimulare a tonusului general.    

Iată câteva din proprietăţile materiilor prime ce intră în componenţa sa:

Propolisul este compus din rășini vegetale, balsam de diferite compoziții, ceară, uleiuri eterice, fier, microelemente (cupru, zinc, mangan, cobalt), la care se adaugă polen, flavonoide, secreții ale glandelor salivare ale albinelor. Propolisul este folosit ca biostimulator, care mărește rezistența fizică și înlătură oboseala. Datorită proprietăților sale antivirale, antitoxice și antiinflamatorii, propolisul își găsește tot mai multe utilizări. Este un bun stimulator al refacerii țesuturilor afectate de răni, tăieturi și, mai ales, arsuri, degerături. Este foarte util în vindecarea rănilor, precum și în cicatrizarea operațiilor. Propolisul vindecă mucoasa bucală și este benefic în sângerările gingiilor. Este indicat în tratamentul multor boli din categoria celor transmisibile, precum și a unora care intră în patologia generală

Polenul este un aliment proteic, fiind una dintre cele mai bogate substanțe din lumea vegetală, considerată „fără egal în natură”. Conține cantități foarte mari de vitamina P ce ajută la prevenirea accidentelor vasculare la nivelul creierului. În plus, polenul este un stimulent al poftei de mâncare, facilitează digestia, îmbunătățește tonusul, alungă oboseala, previne rahitismul, căderea părului și chiar face să crească mai bine părul, hrănindu-i rădăcinile. Polenul conține proteine, aminoacizi liberi, diferite glucide, mucilagii, substanțe grase, vitamine din complexul B, precum și vitaminele A, D, E, C și săruri minerale. 

Mierea este un aliment ce poate fi recomandat tuturor. Astfel, în cazul femeilor însărcinate, mierea asigură sănătatea fizică şi psihică atât a mamei, cât şi a bebeluşului încă nenăscut, iar copiilor de orice vârstă – o mai bună rezistență la boli. De asemenea, studenții și elevii pot considera mierea un aliat de nădejde în perioada stresantă a examenelor, cântăreții își pot păstra timbrul vocal, iar bătrânii își pot echilibra organismul. Omul poate consuma mierea și dacă suferă de migrene, insomnie sau constipație, având ușoare efecte laxative, dar și pentru a cicatriza diferite imperfecțiuni cauzate de acnee, răni sau arsuri. Mierea aparţine unui grup de medicamente care nu produc modificări nedorite. Deci, în condiţia unui consum regulat de miere, aceasta, alături de celelalte produse ale stupului, acţionează şi ca medicament (nu doar ca un aliment), pentru reîntinerirea şi longevitatea organismului.

Mierea cu polen şi propolis ajută în problemele digestive, în ameliorarea astmului, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, pentru combaterea insomniilor sau a tusei, protecţie contra cancerelor hormonodependente (cancer de sân, cancer de prostate) dar ester nerecomandat celor alergici la polen.