Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /home/delicatesecodren/public_html/vqmod/vqmod.php on line 591
Miere de floarea soarelui 950g

Produse apicole

Miere de floarea soarelui 950g

Miere de floarea soarelui 950g

25,00 lei
*Alege producatorul:
Cantitate:

Descriere

Dacă are flori și nectar, atunci albinele pot face miere din ea. Acest lucru este valabil și pentru obişnuita floarea-soarelui (Helianthus annuus), o plantă înfloritoare din familia de margarete cultivată intens pentru semințele sale bogate în ulei, care sunt sursa celebrului și destul de sănătosului ulei de floarea soarelui. Mierea de floarea soarelui este o varietate care cristalizează rapid, dar care nu o face mai puțin sănătoasă decât alte tipuri de miere. Dimpotrivă, este de fapt destul de hrănitoare și bogată în elemente benefice precum aminoacizi și minerale, care prezintă proprietăți antibacteriene, energizante și antioxidante.

Mierea de floarea soarelui are, în general, o culoare galben strălucitoare, dar poate varia de la un galben deschis până la auriu și portocaliu. Chiar în timp ce cristalizează, păstrează un pigment galben strălucitor, dar capătă și o nuanţă de bej delicat. O caracteristică interesantă a mierii de floarea soarelui este timpul său scurt de cristalizare. Se estimează că soiul începe să cristalizeze natural imediat după 20 de zile sau 2 luni de la recoltare și extragere. Transformarea solidă nu o face mai puțin sănătoasă decât dacă ar avea consistența sa inițială, deoarece conține încă aceiași nutrienți ca la început. Doar prelucrarea, cum ar fi încălzirea, poate determina pierderea proprietăților sale benefice.

Mierea de floarea soarelui nu are un gust la fel de ușor ca alte soiuri, cum ar fi de exemplu mierea de salcâm dar se poate consuma excelent pe pâinea de secară și pâinea cu cereale integrale cu semințe sau nuci. Gustul mierii de floarea soarelui este savuros, unic şi mult mai pregnant faţă de celelalte tipuri de miere dar lipsit de arome cu fructe florale. 

O altă caracteristică a mierii de floarea soarelui care o diferenţiază de celelalte sortimente este aceea că ea conţine lecitină în stare pură.


Proprietăți și beneficii ale mierii de floarea soarelui


Mierea de floarea-soarelui este surprinzător de benefică pentru sănătatea digestivă și susține vindecarea și recuperarea mai rapidă a rănilor în urma infecțiilor tractului respirator, în principal ca urmare a acțiunii sale antibacteriene puternice. Ceea ce o face deosebit de sănătoasă și căutată este compoziția sa unică, în special conținutul ridicat de polen care are efecte benefice pentru sănătate. Mierea de floarea soarelui este un remediu natural excelent pentru o varietate de probleme de sănătate, de la tuse și constipație până la dureri în gât, gastrită și chiar acnee.

Mierea de floarea soarelui conține peroxid de hidrogen, un agent antibacterian natural format atunci când interacționează glucoza și o enzimă secretată de albinele de miere numită glucozoxidază. Acest compus natural, împreună cu pH-ul acid al mierii și conținutul relativ redus de umiditate sunt responsabili pentru efectul antibacterian. Această proprietate este în prezent folosită pe măsură ce se dezvoltă pansamente naturale pe bază de miere, scopul lor fiind de a îmbunătăți timpul de vindecare a rănilor.

Mierea de floarea soarelui este o resursă excelentă pentru tratarea sau cel puțin pentru îmbunătățirea simptomelor infecțiilor respiratorii, cum ar fi răceala obișnuită sau gripa. Consistența sa mai groasă o ajută să adere la mucoasa gâtului, creând un fel de strat protector care permite reducerea inflamației și membranei mucoase să se vindece. Acțiunea sa antibacteriană ajută la reducerea încărcării bacteriene.

Se spune că mierea de floarea soarelui este bună pentru calmarea stomacului iritat, dacă este luată dimineața pe stomacul gol. De fapt, mierea, în general, a fost folosită ca remediu natural pentru gastrită, contribuind la îmbunătățirea stării prin exercitarea unei acțiuni liniștitoare asupra mucoasei stomacului.

Antioxidantii se găsesc în toate soiurile de miere, inclusiv floarea soarelui. Rolul lor este de a proteja celulele împotriva moleculelor nocive reactive de oxigen numite radicali liberi. Radicalii liberi pot deteriora celulele, declanșează răspunsuri inflamatorii și încurajează dezvoltarea bolilor cronice, de la boli cardiovasculare la cancer.