Produse apicole

Miere de salcâm cu miez de nucă 400g

Miere de salcâm cu miez de nucă 400g

20,00 lei
*Alege producatorul:
Cantitate:

Descriere

Mierea cu miez de nucă este o combinaţie perfectă, a două super - alimente care aduc beneficii extraordinare organismului. Această combinaţie inspirată este foarte plăcută la gust, nu îngraşă datorită grăsimilor nesaturate ce ajută chiar la scăderea colesterolului şi este ideală pentru revitalizarea organismului şi menţinerea sănătăţii. 

Miezul de nucă este foarte benefic pentru organism. În primul rând, reduce inflamația în bolile de piele precum psoriazisul sau eczema, datorită concentrației mici de grăsimi. În plus, conținutul de vitaminele A și E protejează pielea împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea. Antioxidanții din nuci ajută și la scăderea colesterolului rău. Consumate regulat, nucile previn cancerul și tratează infecțiile virale și bacteriene, deoarece întăresc sistemul imunitar. Nucile sunt foarte bune și pentru creieri, datorită concentrației ridicate de Omega 3. Numeroase studii au arătat că aceste alimente reduc riscul apariției bolii Alzheimer.

Mierea şi nucile au efecte uluitoare asupra corpului, mai ales dacă sunt consumate împreună. Când vine vorba de beneficiile lor pentru sănătate, cele două alimente sunt greu de detronat. Mierea şi nucile, consumate corect, devin un aliat de nădejde în lupta contra anemiei, durerilor de cap şi ulcerului gastric. Mierea cu nuci este un produs bogat în vitaminele: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, biominerale (Zn, Ca, Mg, Fe, K, P, Cu), bioenzime, antioxidanţi şi aminoacizi esenţiali.

În combinaţie cu mierea de albine, nucile  vitaminizează  şi  mineralizează  organismul, contribuind la întărirea lui, ajută la scăderea acidităţii prea mari a stomacului şi în hipertensiune şi poate fi folosit ca adjuvant în deficienţe imunitare, anemii, stări de slăbiciune cauzate de oboseală sau stres. 

De asemenea datorită conţinutului bogat în zinc al nucilor această combinaţie este benefică pentru dezvoltarea memoriei, în tratamentul asteniei, tulburărilor sistemului nervos şi este recomandata în cazurile de creştere întârziată la copii. Pe lângă faptul că această combinaţie este delicioasă, studiile arată că este benefică şi în tratarea insomniilor. 

Miezul de nucă conţine şi iod, o substanţă care intervine în multe din procesele metabolice de la nivelul organismului. Iodul din miezul de nucă se oxidează foarte usor dar în combinaţie cu mierea de albine care, datorită proprietăţilor sale higroscopice, extrage iodul din nucă, glanda tiroidă se va alimenta mai uşor cu iod şi de aici acesta va ajunge în sange unde omoară germenii pătrunşi în corp prin intermediul mucoasei nasului, gâtului sau tubului digestiv.

Aşadar mierea cu nuci este un amestec foarte benefic pentru sănătate, uşor de digerat, cu un conţinut ridicat de vitamine, mierale şi antioxidanţi.